1. Οι γυναίκες δεν είχαν τη δυνατότητα να χορέψουν δημόσια μέχρι το 1681, οπότε δε μπορούσαν να ενταχθούν στο μπαλέτο.

2. Η ενέργεια που απαιτείται για να εκτελεστεί μία παράσταση μπαλέτου είναι σχεδόν η ίδια που απαιτείται για να παίξεις δύο πλήρεις αγώνες ποδοσφαίρου ή να τρέξεις 18 μίλια.

3. Μία επαγγελματική tutu μπορεί να διαρκέσει έως και 90 ώρες εργασίας για να φτιαχτεί, δηλαδή περίπου 4 ημέρες συνεχόμενης εργασίας.

4. Ένας άντρας χορευτής μπορεί να σηκώσει μισό τόνο συνολικά όταν χορεύει με μπαλαρίνες κατά τη διάρκεια μιας παράστασης. Αυτό είναι σχεδόν το βάρος ενός αυτοκινήτου κατά μέσο όρο.

 

Πηγή: http://www.officiallondontheatre.co.uk


Η αναζήτηση της κατάλληλης Pointe για μια χορεύτρια είναι μια ιδιαίτερη διαδικασία. Αυτή η διαδικασία είναι ένα ταξίδι για την ανακάλυψη ενός κομματιού του χορευτικού εαυτού της. Ένα κομμάτι πολύ σημαντικό, αφού οι Pointe είναι ένα μέρος του ονείρου της κάθε μπαλαρίνας, ένα όνειρο που ξεκινά όταν έρχεται  η στιγμή που θα πρέπει να επιλέξει την αγαπημένη της Pointe.

Η εικόνα περιγράφει τα πιο σημαντικά μέρη μιας Pointe.  Όσα πρέπει να γνωρίζει η μπαλαρίνα ώστε η απόκτηση της να προσαρμόζεται όχι μόνο στα αισθητικά γούστα αλλά και στο καλούπι ποδιού της κάθε χορεύτριας.


baleto_fotoΤο μπαλέτο είναι ένα είδος χορού με καταγωγή από την Ιταλία του 15ου αιώνα, το οποίο αργότερα εξελίχθηκε στη σκηνική του μορφή στη Γαλλία και την Ρωσία. Από τότε εξελίχθηκε σε μια ευρέως διαδεδομένη υψηλού επιπέδου μορφή τέχνης με δική της ορολογία στη γαλλική γλώσσα. Έχει επηρεάσει το χορό σε παγκόσμιο επίπεδο και οι θεμελιώδεις τεχνικές του χρησιμοποιούνται σε πολλά άλλα είδη χορού. Για να γίνει κάποιος χορευτής μπαλέτου απαιτείται εξειδικευμένη πολυετής εκπαίδευση. Το μπαλέτο διδάσκεται σε διάφορες Σχολές σε όλο τον κόσμο, τα οποία έχουν ενσωματωθεί τη δική τους τεχνική και κουλτούρα συμβάλλοντας στην εξέλιξη της τέχνης.

Ποια είναι η ετυμολογία της λέξης μπαλέτο;

Συγκεκριμένα το μπαλέτο είναι γαλλική λέξη που προέρχεται από το ιταλικό balleto, ένα υποκοριστικό του όρου ballo που σημαίνει χορός, ο οποιός προέρχεται από την λατινική λέξη ballo ή ballare που σημαίνει χορεύω. Η λέξη ballo με τη σειρά της προέρχεται από το ελληνικό “βαλλίζω” που έχει ταυτόσημη σημασία. Η λέξη άρχισε να χρημοποιείται στα αγγλικά από τα γαλλικά γύρω στο 1630.

Πηγή: http://www.balleton.gr/index.php/news/item/507-poia-einai-h-proeleush-ths-lekshs-mpaleto


ofeli-baletou_fotoΑπλά και μόνο παρακολουθώντας τις παραστάσεις μπαλέτου δίνεται η ώθηση σε κάποιον να ασχοληθεί με το μπαλέτο με στόχο να αποκτήσει χάρη και ευελιξία στο σώμα. Στην πραγματικότητα όμως το μπαλέτο δεν προσφέρει μόνο χάρη και ευελιξία. Συμβάλει επίσης στην καλύτερη φυσική κατάσταση. Σε οποιαδήποτε ηλικία η ενασχόληση με το χορό έχει μοναδικά οφέλη για την υγεία και την συναισθηματική ευεξία. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το μπαλέτο, να αποκτήσετε ένα γυμνασμένο σώμα και να ασχοληθείτε επαγγελματικά με το μπαλέτο μπορείτε να εξασφαλίσετε πολλά οφέλη από το χορό. Αν όμως επιθυμείτε περισσότερο να κάνετε μαθήματα για να τονώσετε τους μύες σας και να αποκτήσετε ένα καλλίγραμμο σώμα μπορείτε να παρακολουθήσετε τα μαθήματα που δίνουν τη σωστή εκπαίδευση σύμφωνα με τους στόχους σας.

Ας δούμε όμως ποια είναι τα σημαντικά οφέλη του μπαλέτου:

Μειώνει το άγχος: Εστιάζοντας σε ένα μάθημα μπαλέτου με τη μουσική η προσοχή σας επικεντρώνεται στη σωστή εκτέλεση των βημάτων. Αυτό βοηθάει να απαλλαγείτε από πολλές σκέψεις και από το άγχος της καθημερινότητας. Η κίνηση του σώματος με τον χαλαρωτικό ήχο της κλασικής μουσικής μπορεί επίσης να αποτελέσει μια μορφή χαλάρωσης.

Είναι ένας κάλος τρόπος για να εκφράσετε τα συναισθήματά σας: Το μπαλέτο είναι πράγματι μια τέχνη μέσω της οποίας μπορείτε να εξωτερικεύσετε τα συναισθήματά σας μέσα από τις εκφράσεις και τις χαριτωμένες κινήσεις. H επιδέξια εκτέλεση των βημάτων χορού υπό τον ήχο της κλασικής μουσικής είναι ένας τρόπος συναισθηματικής έκφρασης. Επίσης αναπτύσσεται η αγάπη την κλασική μουσική.

Βοηθάει να αποκτήσετε γυμνασμένους μύες και καλλίγραμμο σώμα: Το μπαλέτο είναι γεγονός ότι είναι ένας πολύ καλός τρόπος απόκτησης καλής φυσικής κατάστασης.

Τονώνει την εμπιστοσύνη: Ακόμα και αν δεν είναι βασικός στόχος ο χορός μπροστά σε μεγάλο κοινό, η δυνατότητα εκτέλεσης βημάτων χορού και κινήσεων με χάρη μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση της εμπιστοσύνης. Όσα περισσότερα έχετε τη δυνατότητα να κάνετε τόσο μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση έχετε ότι μπορείτε να χορέψετε καλά.

Συμβάλει στην σωστή στάση του σώματος: Το μπαλέτο βοηθάει να στέκεται σωστά το σώμα στην καθημερινότητα.

Προσφέρει ευελιξία και δύναμη στο σώμα: Ο κλασικός χορός συνδέεται με αυξημένη αντοχή και ευελιξία στο σώμα. Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματά του.

Πηγή: timesofoman.com και αναπαραγωγή πηγής από: http://www.balleton.gr/index.php/news/item/490-ta-megala-ofelh-tou-mpaletou

 


 

15055677_1323686070988368_5423824576782853485_n

 

Ανακάλυψε το προϊόν που θα αναδείξει την προσωπικότητα σου. Επίλεξε το προϊόν που ταιριάζει σε σένα, τόλμησε να αναδείξεις τον καλύτερο εαυτό σου